Bagajul de mână din avion

Când vine vorba de călătorii cu avionul, bagajul de mână este un subiect important. Înainte de a pleca la aeroport, este important să știi ce obiecte ai voie să iei cu tine în bagajul de mână și ce reguli trebuie să respecți. În acest articol vom discuta despre aceste reguli și vom oferi câteva sfaturi utile pentru a face călătoria mai ușoară.

Ce obiecte ai voie să iei cu tine în bagajul de mână?

În general, obiectele pe care le poți lua cu tine în bagajul de mână sunt cele care nu prezintă un pericol pentru siguranța zborului. Acestea includ:

 1. Electronice: telefoane mobile, tablete, laptopuri, camere foto și alte dispozitive electronice sunt permise în bagajul de mână. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că acestea sunt încărcate și funcționează corect, deoarece personalul de securitate poate să le verifice.
 2. Medicamente: medicamentele necesare pentru călătorie, precum și cele pentru afecțiuni medicale, sunt permise în bagajul de mână. Este recomandat să ai o rețetă sau o scrisoare de la medic pentru a dovedi necesitatea lor.
 3. Alimente: alimentele solide și lichide sunt permise în bagajul de mână, cu excepția alimentelor care pot fi considerate periculoase, cum ar fi alimentele care conțin lichide inflamabile sau explozive.
 4. Articole de toaletă: produsele de îngrijire personală, cum ar fi șamponul, gelul de duș, pasta de dinți și deodorantul, sunt permise în bagajul de mână. Cu toate acestea, acestea trebuie să fie în recipiente de maximum 100 ml și să fie plasate într-un singur sac transparent cu o capacitate maximă de 1 litru.
 5. Haine: hainele și încălțămintea sunt permise în bagajul de mână. Este important să te asiguri că nu ai obiecte ascuțite sau periculoase în buzunare sau în încălțăminte.

Ce reguli trebuie să respecți?

În plus față de obiectele permise în bagajul de mână, există și câteva reguli pe care trebuie să le respecți:

 1. Dimensiunea și greutatea bagajului: fiecare companie aeriană are propriile reguli privind dimensiunea și greutatea bagajului de mână. În general, dimensiunea maximă este de 55 x 40 x 20 cm, iar greutatea maximă este de 10 kg. Este important să verifici aceste reguli înainte de a pleca la aeroport pentru a evita costurile suplimentare.
 2. Lichidele: lichidele trebuie să fie plasate în recipiente de maximum 100 ml și să fie plasate într-un singur sac transparent cu o capacitate maximă de 1 litru. Acest sac trebuie să fie prezentat la controlul de securitate.
 3. Obiecte periculoase: obiectele periculoase, cum ar fi armele, cuțitele și alte obiecte ascuțite, nu sunt permise în bagajul de mână. Acestea trebuie să fie plasate în bagajul de cală.
 4. Dispozitive electronice: dispozitivele electronice trebuie să fie oprite în timpul decolării și aterizării. În timpul zborului, acestea pot fi utilizate în mod normal.
 5. Animale de companie: animalele de companie nu sunt permise în bagajul de mână, cu excepția cazului în care acestea sunt animale de asistență.

Sfaturi utile pentru bagajul de mână

 1. Fă o listă: este întotdeauna util să faci o listă cu obiectele pe care le iei cu tine în bagajul de mână. Acest lucru te va ajuta să te asiguri că nu uiți nimic important și să eviți problemele la controlul de securitate.
 2. Folosește un rucsac: un rucsac este o opțiune bună pentru bagajul de mână, deoarece îți permite să îți pui obiectele într-un mod organizat și ușor accesibil.
 3. Păstrează obiectele importante la îndemână: obiectele importante, cum ar fi pașaportul, biletele de avion și banii, trebuie să fie puse într-un loc ușor accesibil, astfel încât să le poți găsi rapid.
 4. Folosește etichete pentru bagaj: este important să îți etichetezi bagajul de mână cu numele și adresa ta, astfel încât să îl poți identifica rapid în cazul în care este pierdut sau rătăcit.
 5. Fii pregătit pentru controlul de securitate: asigură-te că ai toate obiectele permise în bagajul de mână și că acestea sunt plasate într-un mod accesibil pentru controlul de securitate. De asemenea, încearcă să eviți îmbrăcămintea cu multe buzunare sau obiecte metalice, deoarece acestea pot întârzia procesul de control.

Bagajul de mână este un aspect important al călătoriilor cu avionul. Este important să știi ce obiecte ai voie să iei cu tine și ce reguli trebuie să respecți pentru a face călătoria mai ușoară și mai sigură.